dimarts, 1 de maig del 2012

BARCELONA - Lawn Tennis Turó


El 1911 Eduard Maria Balcells va projectar aquest edifici com a seu social del Lawn-Tennis Club del Turó, entitat establerta a Sant Gervasi, al carrer d'Alfons XII.

El projecte va quedar irrealitzat.

Correspon a la fase en què Balcells treballa la Secessió austríaca en la línia que l'italià Raimondo d'Aronco establí en l'Exposició Internacional de Torí del 1902.

Balcells va ser un dels més manieristes dintre del modernisme català, després passà a l'estil més sobri i geomètric de la Secessió per acabar en el déco i el Noucentisme i, a més, rebutjant plenament el modernisme i les seves obres.



En 1911 Eduard Maria Balcells proyectó este edificio como sede social del Lawn-Tennis Club del Turó, entidad establecida en Sant Gervasi, en la calle de Alfons XII.

El proyecto quedó irrealizado.

Corresponde a la fase en que Balcells trabaja la Secesión austriaca en la línea que el italiano Raimondo de Aronco estableció en la Exposición Internacional de Turín de 1902.

Balcells fue uno de los más manieristas dentro del modernismo catalán, después pasó al estilo más sobrio y geométrico de la Secesión para acabar en el déco y el Noucentismo y, además, rechazando plenamente el modernismo y sus obras.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari: