dissabte, 3 d’octubre del 2015

BARCELONA - Rambla Volart, 81

Al número 81 de la Rambla Volart s'alça aquesta torre modernista de la qual en desconec l'autor.




El 1915 era la seu de l'Institut Mèdico-Pedagògic dels doctors Josep Córdoba Rodríguez (1884-1954) i Benjamí Nonell Camp, el primer especialista en psiquiatria i casat amb la pedagoga Rosalía Ferreiro i el segon especialista en infants. En aquesta Institució es tractaven nens amb problemes de discapacitat intel·lectual.



Cap a l'any 1920 la Clínica es traslladà a la torre del carrer Doctor Cadevall i passà a ser una casa unifamiliar coneguda amb el nom de "Villa Vicenta".


Al 1924 passà a ser el Col·legi de les Religioses Dominiques de l'Anunciata que hi estigueren fins al 1934. En aquella època els arquitectes Pere Benavent de Barberà i Bonet Garí realitzaren obres de reforma.

Més tard continuà amb la vessant educativa amb el noms de "Liceo Manjón" i l'actual de "Liceo Castro de la Peña"

ABC, 15.05.1917

                                               * * * * * * * * 

En el número 81 de la Rambla Volart se alza esta torre modernista de la cual desconozco su autor.


En 1915 era la sede del Instituto Médico-Pedagógico de los doctores José Córdoba Rodríguez (1884 a 1954) y Benjamín Nonell Camp, el primero especialista en psiquiatría y casado con la pedagoga Rosalía Ferreiro y el segundo especialista en niños. En esta Institución se trataban niños con problemas de discapacidad intelectual.

La Vanguardia, 11.10.1916

Hacia 1920 la Clínica se trasladó a la torre de la calle Doctor Cadevall y ésta se convirtió en casa unifamiliar conocida con el nombre de "Villa Vicenta".

En 1924 pasó a ser el Colegio de las Religiosas Dominicas de la Anunciata que estuvieron en ella  hasta el 1934. En aquella época los arquitectos Pere Benavent de Barberá y Bonet Garí realizaron obras de reforma.

Más tarde continuó en su vertiente educativa con los nombres de "Liceo Manjón" y el actual de "Liceo Castro de la Peña"


                                                * * * * * * * * 

At number 81 of the Rambla Volart you can see this "modernista" tower. I don't know  who was its architect.

In 1915 it was the headquarters of the Medical-Pedagogical Institute by Dr. José Córdoba Rodriguez (1884-1954) and Benjamí Nonell Camp, the first specialist in psychiatry and married with Rosalia Ferreiro (pedagogue) and the second child specialist. In this institution were treated children with intellectual disabilities.



In the 20s the Clinic was moved and the house became a family house, "Villa Vicenta".

In 1924 he became the College of the Dominican Sisters of the Annunciation who were in it until 1934. At that time the architects Pere Benavent de Barbera and Bonet Gari performed renovations.


Later he continued his educational aspect with the names of "Liceo Manjón" and the current "Liceo Castro de la Peña"

1 comentari:

  1. Un edificio en pleno Guinardó que siempre me ha llamado la atención,
    Gracias.
    salut

    ResponElimina

Escriu un comentari: